tiistai 11. lokakuuta 2016

lonkero


                                                Lonkero 


Kuvahaun tulos haulle lonkero maut
  • Long Drink on alkoholipitoinen juomasekoitus. Suomessa tunnetuin Long Drink- juoma on Hartwall original Long Drink, joka kuuluu suomen myydyimpiin alkoholijuomiin. Lonkeroa on valmistettu vuodesta 1952, ja suomi on sen suurin markkina-alue. 

                                                             Historia 


    Kuvahaun tulos haulle lonkero maut
  • Kotimaisia Long Drink-juomia tehtiin ensimmäistä kertaa vuoden 1952 Helsingin olympialaista varten, jotta ravintoloissa olisi valmiita juomasekoituksia suurelle matkailijamäärälle. Makuja oli kaksi: harmaanvärinen ginistä ja greippilimonadista valmistettu Gin Long Drink sekä kellertävä  jaloviinasta ja pommacista valmistettu Brandy Long Drink. Olympialaisten yhteydessä myös baaritiskitarjoilu sallittiin. Long Drink oli alun perin tarkoitus tehdä vain olympialaisten ajalle, mutta juoma kuitenkin saavutti suuren suosion helsingissä, minkä johdosta alkoholiike otti sen myyntiin ympäri suomea. 

                                                           Valmistus 


    Kuvahaun tulos haulle lonkero maut
  • Nykyään Long Drink valmistetaan jokseenkin samoin kun virvoitusjuoma. Prosessiin kuuluu ylimääräisenä vaiheena alkoholin lisääminen. Tilavuusprosentiltaan alle 4,7, mutta yli 2,8 lonkeroiden alkoholi on tehty käymisteitse. Vahvemmat Long Drinkit sekoitetaan 1950-luvun alkuperäisen reseptin tapaan tislatusta alkoholista, myös miedot Long Drinkit noin 2,6 % on tehty ginisekoituksesta, lonkeroita on nykyään useita eri makuja (mm.karpalo), mutta greippi on pysynyt suosituipana. 

                                            Muita Long Drink makuja 


    Kuvahaun tulos haulle lonkero maut
  • Original Vodka-lime 
  • Original Long Drink Cassis ( mustaherukka) 
  • Original Long Drink Cranberry (karpalo) 
  • Original cool grape lime-mint (lime ja minttu )
  • Original cool grape fresh lemon ( raikas sirtuuna) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti