tiistai 11. lokakuuta 2016

Gastronominen sanasto


                                   20 Gastronomista sanaa



  • Brunoise: Erikoisen pieniksi kuutioiksi leikatut pienet kasvikset.

  • Bousèe: Voitaikina-tai paistotaikinaleivonnainen, joka tarjotaan täytettynä jollakin muhennoksella. 

  • Agneau: Karitsa eli karitsan liha. 

  • Chevreuil: Metsäkauris.
  • Citrolat: Salaattikastike, sekoitettu joko sitruunamehusta ja öljystä tai vedestä tai sitruunamehusta sekä öljystä ja kermasta. 

  • Crevettes: Katkaravut.
  • Crustacés: Äyriäiset.
    Kuvahaun tulos haulle gastronomista sanastoa
  • Dinde: Kalkkuna.
  • Dindonneuau: Nuori kalkkuna.
  • Epinards: Pinaatti.
  • Escargot: Etana.
  • Faisan: Fasaani. 
  • Figue: Viikuna.
  • Flétan: Ruijan pallas.
  • Fond blanc: Vaalea liemi. 
  • Fond brun: Tumma liemi. 
  • Fumé: Savustettu. 
  • Jambon: Kinkku. 
  • Mouton: Lampaanliha. 
  • Mussels: simpukat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti