tiistai 11. lokakuuta 2016

erikoiskahvit


                                           Erikoiskahvit 

Kuvahaun tulos haulle erikoiskahvit

  • Erikoiskahvi on ammattitaidolla valmistettu kahvipohjainen juoma, joka erottuu normaalisti tarjoilla olevista kahvijuomista yksilöllisyydelllään, laadukkuudellaan, ominaistuoksullaan ja personaallisuudellaan. Erikoiskahvi on valmistettu pavuista. 

                                                                                                                                                                      Tarvitta laitteisto   

  • Lähtökohtana on espressokone, jotta juomien perusta; espresso, saadaan valmistettua oikein. Espressokoneen erottamana parina kulkee levyterillä tai kartioterillä varustettu papumylly.                                                                                    

                                                                 Yleisesti valmistuksesta 

  • Kaikki espressopohjaiset kahvit valmistetaan tilauksesta ja tarjoillaan välittömästi.
  • Maitovaahdon oikea tarjoilulämpötila on 65 C. 
  • Espresso ja Cappucino tarjoillaan yleensä perinteisistä kupeistaan toisin kuin erikoiskahvijuomat, jossa päästetään mielikuvitusvalloilleen. Astiat, mausteet ja koristeet saavat olla hyvin näyttäviä. 

                                                                 Erillaisia erikoiskahveja



  • Espresso:

    Kuvahaun tulos haulle espresso
  • On kaikkien kahvijuomien perusta. Espresso valmistetaan laadukkaista jauhetuista kahvipavuista lähes kiehuvaan veteen. kahvipavun rasvoista ja veden hiilidioksidista syntyy juomaan pinnalle ruskea vaahtokerros, crema, joka paljastaa kahvin laadukkuuden. Ollessaan pitkään jauhettuna, kahvipavut kuivuvat ja menettävät öljyihin sitoutuneita aromejaan, jolloin juoman pinnalle ei muodostu kunnollista cremaa. Myöskään liian karkeaksi jauhettuna kunnollinen crema ei pääse syntymään espresson pinnalle.

  • tuplaespresso:
    Kuvahaun tulos haulle cappuccino
  • Kaksi espressoa yhdessä kupissa.  

  • Cappuccino:

  • Cappucinon pohjalla on vain yksi annos espressoa, jonka päälle lisätään hyvin vaahdotettu maito. Maito ilmataan hyvin, jolloin vaahto on kuohkeaa.  

  • Caffé Latte:

  • Eli maitokahvi rakennetaan pitkänmalliseen lasiin tuplaespressosta  ja runsaasta määrästä höyrytettyä maitoa. Maitoon ei puhalleta liikaa ilmaa, jolloin se pysyy juoksevana toisin kun cappucino. 

  • Latte Macchiato:

  • On harvinaisempi erikoiskahvi. Siinä espresso tahrintaan 5ml:n vaihtovaahdolla, joka leikkaa heiman voimakkaaman espresson makua pehmeämmäksi 

    Kuvahaun tulos haulle americano
  • Americano: 

  • Valmista espresso ja lisää siihen maun mukaan kuumaa vettä 2-10 cl. Tarjoillaan usein cappuccino-kupista. 

  • Corretto: 

  • Valmista espresso ja lisää maun mukaan alkoholia. Italiassa corretto tarjoillaan useimmiten espressokupista. 

  • Macciato: 

  • Espresso jossa on tilkka vaahdotettua maitoa. 

  • Espresso con panna:

    Kuvahaun tulos haulle cafe mocca
  • Valmista espresso ja kaada päälle kermaa tai italialaisittain löysää kermavaahtoa. 

  • Espresso au Miel:

  • Espresso jonka joukkoon annostellaan hunajaa. 

  • Café mocca:

  • Espressoa, höyrystettyä maitovaahtoa, suklaakastiketta ja usein myös kermavaahtoa. 

                                                                       Kahvidrinkkejä


    Kuvahaun tulos haulle irish coffee
  • Irish coffee:

  • 2 tl fariinisokeria tai tummaa sokeria
  • 2 annosta espressoa. 
  • 4 cl irlantilaista viskiä. 
  • 1/4 kuppilista löysää kermavaahtoa. 
  • Kuumenna lasi tai muki, laita sokeri pohjalle,  lisää espresso viski ja sekoita. valuta kermavaahto varoen kahvin pinnalle, Käytä lusikkaa apuna. 

  • Premuim coffee:

  • 2 tl fariinisokeria tai tummaa sokeria.
  • 1 annos espressoa.
  • 4 cl irish cream. 
  • 1/4 löysää kermavaahtoa.
  • Kuumenna lasi tai muki, laita sokeri pohjalle, lisää espresso ja sekoita. Valuta kermavaahto varovasti valuen kahvin pinnalle. 

    Kuvahaun tulos haulle mexican coffee
  • Mexican coffee:

  • Annos espressoa.
  • 1 cl teqila.
  • 1 cl kahlua. 
  • 1/4 kermavaahtoa.
  • lämmitä vesi tai kuppi. Laita teqila ja kahlua kuppiin. Lisää espresso ja sekoita. Valuta löysä kermavaahto pinnalle ja koristele kahvipuruilla. 

  • Jamaican coffee:

  • Annos espressoa.
  • 1 cl tummaa rommia.
  • 1 cl kahvilikööriä.
  • 1/4 kupillinen löysää kermavaahtoa. 
  • Lämmitä lasi tai muki. Laita rommi ja kahvilikööri kuppiin, lisää espresso ja sekoita. Valuta löysä kermavaahto. Koristele kahvipuruilla.

  • Mauna Kea:

  • Annos espressoa.
  • 1 cl kahlua.
  • 1 cl kaakolikööriä.
  • 1/4 kupillista löysää kermavaahtoa. 
  • Lämmitä lasi tai muki. Laita kahlua ja kaakaolikööriä mukiin. Lisää espresso ja sekoita. Valuta löysä kermavaahto pinnalle. Koristele kookoslastuilla. 

  • Amore:

    Kuvahaun tulos haulle amore coffee
  • Annos espressoa.
  • 4 cl pähkinälikööriä.
  • 1/4 löysää kermavaahtoa. 
  • lämmitä lasi tai muki. Laita pähkinälikööri mukiin. Lisää espresso ja sekoita. Valuta löysä kermavaahto. Koristele raastetulla pähkinällä. 

  • Ranskalainen kahvi:

  • Annos espressoa.
  • 1 cl konjakkia. 
  • 1 cl coitreauta. 
  • 1/4 löysää kermavaahtoa. 
  • Lämmitä lasi tai muki. Laita konjakki ja coitreau mukiin. Lisää espresso ja sekoita. Valuta löysä kermavaahto. Koristele sokerihuurretuilla appelsiininkuorisukaleilla. 

  • Suudelma:

  • Annos espressoa.
  • 1 dl maitoa. 
  • 2 palaa taloussuklaata.
  • 4 cl konjakkia. 
  • 1/4 löysää kermavaahtoa. 
  • Höyrytä maito kuumaksi. Kaada konjakki lämmitettyyn kuppiin. ja kaada höyrytetty maito- suklaajuoma päälle, valuta kermavaahto varoen omaksi kerrokeksi. Nauti pillin kanssa. 

Kuvahaun tulos haulle erikoiskahvit
                                                                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti