keskiviikko 12. lokakuuta 2016

henkilöt ja gastronominen sanasto


                      Henkilöt gastronomisen sanaston takana Kuvahaun tulos haulle nellie melbaKuvahaun tulos haulle francois rene de chateaubriandKuvahaun tulos haulle marie walewskaKuvahaun tulos haulle madame du barryKuvahaun tulos haulle jules mazarinKuvahaun tulos haulle giochino rossiiniKuvahaun tulos haulle philippe de mornayKuvahaun tulos haulle klemens von metternichKuvahaun tulos haulle kuningas oskar IIKuvahaun tulos haulle arthur colley wellesleyin



  • Jäätelö melba:

  • Kehitettiin Nellie Melba mukaan, hän oli austraalialainen sopraano.

  • Chateaubriand:

  • Kehitettiin Francois-René de Chateaubriand mukaan, hän oli ranskalainen kirjailija, poliitiikko ja diplomaatti.

  • Kuhaa walewska:

  • Kehitettin Marie Walewska mukaan, hän oli Napoleonin rakastajattar.

  • Stroganoff:

  •  Kehitettiin Stroganoffin suvun mukaan, he olivat merkittäviä venäläis kauppias-, teollisuus- ja virkamiessukua.

  • Kukkakaalia du barry:

  • Kehitettin Madame du barry mukaan hän, oli 1700-luvulla elänyt aatelisnainen ja tekijä hänen kokkinsa Louis Signot.

  • Mazarinleivos:

  • Kehitettiin Jules Mazarin mukaan, hän oli italialaissyntyinen ranskalaispolitiikko ja kardinaali. 

  • Uppomunat rossini:

  • Kehitettiin Gioachino Rossinin mukaan, hän oli italialainen säveltäjä.

  • Mornay kastike:

  • Tehtiin Philippe de Mornay mukaan, hän oli kirjoittaja. 

  • Sacher kakku:

  • Kehitettiin Klemens von Metternichin mukaan, hän oli itävallan ulkoministeri ja kakun kehitti Klemensen keittiömestari Franz Shacer. 

  • Oskarinleike:

  • Kehitettiin kuninga Oscar II:n mukaan. Tekijä oli Paul Edmond Malaine keittiömestari.

  • Filé wellington:

  • Kehitettin Arthur colley Wellesleyin mukaan, hän oli Anglo-irlannin sotilas ja valtiomies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti